
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer28. juli, 2025
Blåskjellkraft er et must i fiskesupper og fiskegryte.
Denne kraften gir deg det lille ekstra, spesielt i en fiskesuppe.
Og de gir blåskjellene en helt magisk smak - disse kan du spise som de er etter koking, eller hvorfor ikke servere de som moules frites.
Kraften kan du fint fryse om du ikke skal bruke den med en gang
1 porsjoner
Vask å skrubb alle blåskjellene i kaldt vann, de som ikke lukker seg elle er sprekt kaster du.
Finhakk alle grønnsakene
Fres smør i en kjele med hvitløk og chili et par minutter.
Ha i blåskjellene, tomater, vårløk og stangselleri roten
Hell over vin og bland alt godt sammen
La det koke under lokk ca 10-12 minutter
Sil av kraften og plukk ut blåskjellene - her må du kaste alle skjellene som IKKE har åpnet seg.
Kraften kan fint fryses om du ikke skal bruke den samme dag
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer