
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer28. juli, 2025
Breiflabb - min nye favorittfisk.
Smaken og konsistensen på denne er helt etter min smak. Litt fastere i fisken enn f.eks. torsk - og en helt nydelig smak.
Så da vi skulle koke fiskesuppe var det ingen tvil om hvilken hvit fisk vi ville ha.
Selve trekking av fisken gir deg en smakfull og nydelig kraft som du kan bruke.
Om du ikke bruker den samme dag kan den fint fryses.
1 porsjoner
Kok opp vannet med salt og pepperkorn
Del fisken i passe biter, ikke for små og legg i kjelen
Ta kjelen vekk fra platen, legg på lokk og la fisken trekke 10-12 minutter
Dette gjelder for breiflabb, torsk og annen hvit fisk vil ikke trenge så lang tid
Ta ut fisken og sil av kraften - her har du den perfekte kraft til fiskesuppe uten mye hokus pokus.
Ønsker du ikke bruke den samme dag kan den fint fryses
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les merSøt bakst
Kjøttretter
Fisk og sjømat
Kraft