
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer2. juli, 2025
Lasagne - en favoritt her så lenge jeg kan huske.
Og om jeg skal si det selv, denne varianten er veldig veldig god, sånn i all beskjedenhet ;)
Bruk gjerne ferdige pastaplater men jeg utfordrer deg til å prøve å lage selv - det løfter hele retten mange hakk!
Og lager du dette i helgen mens du koser deg med et glass rødvin - så er det aldri feil med en liten klunk i lasagne fyllet her;)
4 porsjoner
Kutt bacon i biter og finhakk alle grønnsakene
Stek baconet og legg i en kjele
Stek kjøttdeigen i fettet fra baconet og legg i kjelen
Fres løk, chili, hvitløk, gulrot og stangselleri blankt i olje - tilsett tomatpuré, bland godt og la det steke 2 minutter
Ha alt over i kjelen med kjøttet og hell over tomater, vann og kraft/fond.
Tilsett soya, honning og oregano - smak til med salt og pepper. La den småkoke ca 30 minutter
Smelt smør til ostesausen og ha i mel - la det koke ut i ca 1 minutt
Tilsett melken under omrøring - kanskje du trenger litt mer/litt mindre.
La sausen småkoke noen minutter og ta den vekk fra platen
Rør inn revet ost og smak til med muskat, salt og pepper
Legges lagvis i en ildfast form - først kjøttblandingen deretter pastaplater og ostesaus.
Vi får ca 2 lag av alt
Toppes med revet ost - bruk favoritt osten din eller bland gjerne 2-3 forskjellige. Vi bruker Jarlsberg og parmesan
Stekes midt i ovn på 200 grader i 35-40 minutter. Osten skal være gylden
La den hvile en stund før servering
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer